Așadar, în ședința CNSU se discută mai multe propuneri care ar putea fi adoptate și trimise Guvernului spre aprobare. Printre deciziile discutate de autorități se numără interzicerea părăsirii localităților care au o rată de incidență mai mare de 3 la mie. Există și excepții de la această regulă, astfel: românii care tranzitează localitatea sau cei care au motive justificate cum ar fi în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență medicală.

Românii ar putea intra mai repede în case

Cu scopul de a opri răspândirea coronavirusului, autoritățile iau în calcul implementarea unei măsuri care să interzică părăsirea locuinței după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii, pentru localitățile unde rata incidenței este de 7 la mia de locuitori. La o rată între 3,5 și 7 la mie măsura ar urma să se aplice doar în weekend.

În acest context, magazinele ar putea să se închidă la ora 18.00 în weekend, în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mie. În localitățile cu o rată a incidenței mai mare de 7 la mia de locuitori, magazinele vor fi închise la ora 18:00 și în timpul săptămânii.

În ceea ce privește sălile de sport, acestea vor fi și ele închise.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin