O decizie de ultima oră, care nu va fi pe placul lui Liviu Dragnea, a fost luată în scandalul declanșat în privința corvetelor multifuncționale. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a decis suspendarea de către statul român a unui contract de miliarde de euro de la Ministerul Apărării Naționale privind derularea procesului de achiziție a corvetelor multifuncționale. Decizia a fost luată în urma dezvăluirilor făcute de Capital și Evz pe marginea acestui subiect. Potrivit informațiilor, Liviu Dragnea ar fi făcut presiuni prin diverşi oameni cheie din PSD pentru ca licitaţia să fie câştigată de italienii de la Fincantieri SpA, cei care au depus cea mai scumpă ofertă.

Luni însă, vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Ovidiu Raețchi, a anunțat că la prima întrunire a comisiei va cere audierea ministrului Apărării, Gabriel Leș, pentru a da explicații cu privire la blocarea licitației pentru achiziționarea de corvete. „Plecând de la situația licitaților pentru corvete, pe care ați văzut-o, am decis să solicităm ca la prima reuniune a Comsiiei pentru Apărare să îl chemăm pe ministrul Leș în fața comisiei ca să ne explice cum stăm cu programele de modernizare pentru că avem întârzieri mari și s-a ajuns în situația bizară în care un Guvern sesizează singur Parchetul în privința propiei incompetențe sau pentru a boicota un program vital de mdoernizare în zona Mării Negre. Avem această problemă: o a doua blocarea licitațiilor pentru corvete”, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi, conform Mediafax. Deputatul liberal a adăugat că PNL solicită, de asemenea, ministrului Apărării, să renunțe la suspendarea numirii generalului Nicolae Ciucă. „Solicităm ministrului Leș să renunțe la acea procedură de suspendare a numirii generalului Ciucă în fruntea Statului Major al Apărării”, a conchis Raețchi.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, sâmbătă, că nu se putea lua o hotărâre în termen în privinţa achiziţiei noilor corvete, având în vedere faptul că Șantierul Naval Constanța a atacat în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.