Concret, este vorba despre o femeie din București, Elena Veronica Titrat, care a relatat că, în ziua de 4 martie 2018, în timp ce se afla la parterul mall-ului din București, ”a fost nevoită să meargă împreună cu minorul (al surorii sale, care o însoțea n.r.) la toaleta situată la acest nivel al imobilului, în spațiul destinat toaletei publice. În aceste condiții, din cauza umezelii abundente de pe pardoseală, determinată de scurgerile de apă de la un robinet defect, ca și a mizeriei acumulate în timp, astfel cum rezultă din planșele fotografice depuse (…), am alunecat și m-am dezechilibrat, răsturnându-mă și căzând cu toată greutatea corpului pe mână dreaptă, cu consecința unor fracturi cominutive cu deplasare de fragmente osoase și articular cu înfundare”, transmite G4media.

Ea a susținut că ”accesul la această toaletă era liber, nefiind nicio atenționare (marcaj scris sau alt semn distinctiv) cu privire la vreo interdicție sau vreun inconvenient al utilizării respectivului spațiu”.

Curtea de Apel București i-a admis parțial cererile

Aceasta a cerut 210.000 lei daune morale ”care constau în durerile fizice ca urmare a fracturării brațului drept din cauza umezelii și mizeriei de la toaletă” și 40.000 de lei daune materiale ”reprezentând cheltuielile efectuate cu recuperarea postoperatorie ca urmare a intervenției chirurgicale suferite”, considerând că de vină pentru ceea ce i s-a întâmplat este societatea care adminstrează mall-ul.

Tribunalul București a respins acțiunea în octombrie 2019 pe motiv că Titrat nu a făcut dovada legăturii de cauzalitate dintre fapta produsă și prejudiciu și că ”în ipoteza în care nici chiar reclamanta, care era responsabilă pentru integritatea propriei persoane, nu a putut să prevadă incidentul, cu atât mai mult această imposibilitate de prevedere există și în cazul pârâtei.”

Cu toate acestea, femeia a atacat decizia tribunalului, iar la 1 septembrie 2020, Curtea de Apel București i-a admis parțial cererile. Astfel, AFI Cotroceni va trebui să-i plătească acesteia 18.540 lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul material și 60.000 lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral, plus cheltuieli de judecată de aproape 12.500 lei. Sentința în acest caz este definitivă.