Cunoscutul consultant în turism Răzvan Pascu a publicat pe pagina sa de socializare un mesaj de ultimă oră care îi priveşte pe turiştii români care vor să ajungă în Grecia cu maşina.

Pascu spune că multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost deja sau urmează să fie închise, singurul care urmează să rămână deschis fiind Kulata-Promachonas. „Ministerul Turismului din Grecia mi-a confirmat această informaţie”, precizează acesta.

Totul ar avea legătură cu o încercare a autorităţilor elene de a limita foarte mult numărul turiştilor care folosesc autoturismele sau autocarele pentru a intra în Grecia. Avionul rămâne astfel cea mai bună opţiune pentru cei care vor să-şi petreacă un concediu în această ţară.

Mesajul integral postat de Răzvan Pascu pe Facebook

„Breaking news GRECIA

Multe dintre punctele de trecere a frontierei in Grecia au fost sau urmeaza sa fie inchise. Singura care va ramane deschisa este Kulata-Promachonas. Ministerul Turismului din Grecia mi-a confirmat aceasta informatie.

Recomandarea mea este sa mergeti cu masina prin Bulgaria, ocoliti Macedonia de Nord, chiar daca sunteti din vestul Romaniei si ar fi mai usor prin Macedonia.

In acest moment, autoritatile elene pare ca isi doresc sa limiteze foarte mult numarul turistilor care ajung terestru si ca avionul este cea mai buna optiune acum (se va putea zbura si spre insule).

Inclusiv pe formularul care se completeaza online, de astazi mai apare doar un singur punct de trecere a frontierei daca alegi masina/autocar ca modalitate de transport: Kulata-Promachonas.”