Potrivit BBC, Bursa de pe Wall Street a renunţat la decizia de a delista trei companii de telecomunicaţii chineze. Este vorba despre China Unicom, China Telecom şi China Mobile, iar decizia vine după ce, în noiembrie, preşedintele Donald Trump semnase un ordin prin care erau interzise investiţiile americane în firmele chineze deţinute sau controlate de forţele militare, transmite Agerpres.

Astfel, conform sursei citate, la finalul anului trecut, pe 31 decembrie, Bursa de la New York (NYSE) anunţa că va delista China Mobile, China Telecom şi China Unicom, în urma ordinului dat de şeful statului. Acum, NYSE a informat că a revenit asupra deciziei, în urma unor „consultări suplimentare” cu autorităţile de reglementare.

„Presupun că în primul rând NYSE nu a vrut niciodată să delisteze aceste acţiuni. Ei au acţionat pe baza orientărilor privind ordinul preşedintelui. Acea interpretare s-a schimbat cu siguranţă şi NYSE s-a grăbit să schimbe direcţia”, a apreciat Jeffrey Halley, analist al companiei Oanda

Acțiunile au crescut semnificativ

Totuși, se paer că marţi, acţiunile celor trei companii chineze au crescut la Bursa de la Hong Kong, unde sunt de asemenea listate. Titlurile China Unicom au urcat cu 8,5%, ale China Telecom cu 8%, iar ale China Mobile cu 7%.

De menționat este faptul că cele trei companii îşi obţin integral veniturile din China şi nu au o prezenţă semnificativă în SUA.

De asemenea, ca multe alte companii chineze importante, ele sunt listate dual, atât în Statele Unite, cât şi în Hong Kong. Pe pieţele bursiere americane sunt listate în prezent peste 200 de firme din China, cu o capitalizare de piaţă totală de 2.200 de miliarde de dolari.