Omul de afaceri timişorean Emil Cristescu, care alături de fratele său Marius administrează o avere estimată la 340-350 mil. euro, a semnat un contract de management pentru o perioadă iniţială de 15 ani cu Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est și partener strategic al AccorHotels, pentru primul hotel ibis din Timişoara.

Într-un interviu acordat recent revistei Capital, reprezentanţii Orbis au anunţat că îşi propun să ajungă la 14 hoteluri în România în următorii doi ani.

Hotelul nou construit, situat în vecinătatea centrului orașului, va oferi 200 de camere și apartamente, un restaurant, un bar, lounge, săli de conferință și parcare proprie. Hotelul este programat să se deschidă în trimestrul patru din 2020 şi va fi dezvoltat de firma nou creată pentru acest proiect denumtă Hotel Development SA.

„Suntem bucuroși să ne alăturăm grupului AccorHotels prin introducerea mărcii ibis pe piața din Timișoara, un brand cu design contemporan, spații sociale relaxante și vibrante, care va completa oferta actuală pe piața hotelieră din Timișoara”, a declarat Emil Cristescu, unul dintre acționarii companiei dezvoltatoare.

Creat în 1974, ibis este al patrulea cel mai mare lanț hotelier din lume în categoria sa, cu peste 1.100 de hoteluri și 145.000 de camere în 67 de țări.

Grupul Orbis a fost foarte activ în Europa de Sud-Est de la intrarea în parteneriat exclusiv pentru regiune cu AccorHotels, în ianuarie 2015.

„În timp ce profilul tipic al investitorilor în hoteluri a fost antreprenorul local care îşi diversifica activităţile, am observat, în ultimele 18 luni, o creştere a interesului din partea investitorilor internaţionali, fie familii de investitori, fie investitori instituţionali sau persoane cu venituri ridicate“, a declarat, într-un inteviu acordat revistei Capital, Emeline Sýkora-Wintrebert, director general pentru Europa de Sud-Est a AccorHotels/Orbis.

CITIŢI ŞI Atrage BOGAŢII LUMII şi creşte de şapte ani ÎNCONTINUU

Piaţa hotelieră din România a avut în 2017 cel de-al şaptelea an consecutiv de creştere, în cele aproape 100.000 de camere de hotel fiind înregistrate peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% faţă de anul precedent, respectiv 57% faţă de anul 2010, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. 

Fraţii Marius şi Emil Cristescu ocupă locul zece în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români cu o avere în scădere estimată la 340-350 mil. euro.