Guvernul din Ungaria va dubla numărul soldaților care patrulează frontierele în urma „creșterii presiunii omigranților”, conform publicaţiei The Hungary Journal. Declarația a fost făcută de Szilard Nemeth, secretarul de stat la ministerul apărării.

Nemeth spune că anul trecut, numărul de imigranților ilegali a crescut de aproape zece ori, până la 3.299, și că se așteaptă ca această creștere să continue.

La rândul său, general- locotenentul Gabor Borondi, adjunctul comandantului armatei ungare, a declarat că numărul soldaților implicați în misiuni de control la frontiere va crește de la 50 la 100. Cu personalul auxiliar inclus, mutarea va aduce numărul total de military dizlocați pe graniță la 500. Borondi a adăugat că această concentrare de trupe va dura „atât timp cât este necesar”.

Măsura nu este numai o demonstrație de forță a guvernului de la Budapesta, care duce o politică fermă de limitare a imigrației. Lumea musulmană din Nordul Africii și până în Golful Persic este în fierbere, ceea ce ar putea declanșa noi valuri de imigranți. În Libia, generalul rebel Khalifa Haftar (sprijinit de Rusia, Franța și Egipt, printre alte state) se pregătește să dea bătălia finală la Tripoli împotriva guvernului recunoscut international, care a cerut asistență militară Turciei.

În Siria, refugiații din regiunea Idlib s-au pus deja în mișcare. E vorba, conform estimărilor președintelui turc Erdogan, de 250 000- 300 000 de oameni, care fug de bombardamentele executate de aviația guvernamentală și rusă asupra milițiilor jihadiste. Asta ca să nu mai vorbim de valul uriaș de imigrație pe care l-ar declanșa un eventual război dintre Statele Unite și Iran…