Întrebat despre primarii racolați de liberali de la PSD, premierul a declarat joi că nu a semnat nicio listă de candidatura, acestea fiind semnate de președinții de filiale județene.

„Nu am făcut socoteala. Eu nu am semnat nicio listă de candidatură pentru un primar venit de la alt partid. Candidaturile sunt semnate de președinții de filiale județene. Punctul meu de vedere îl cunoașteți. Aveți alte întrebări legat de temele pe care le-am dezbătut?”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat dacă racolările vor continua la PNL, premierul a spus: „Unde să continuăm? Nu continuăm nimic. S-au depus candidații, asta e.”

Premierul a punctat faptul că și alte partide au racolat la rândul lor membri PNL.

„Îmi place că dumneavostră urmăriți, dar nu va uitati ca o multime de candidati de primari, de oameni care au vrut sa candideze din partea PNL, care au fost membri PNL, candideaza din partea altor partide”,a declarat Ludovic Orban.

Ce a spus președintele Iohannis despre traseismul politic

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cursul conferinței de presă de miercuri despre traseismul politic atunci când a fost întrebat dacă va discuta cu Ludovic Orban despre subiectul primarilor racolați de PNL.

„Eu sunt împotriva traseismului politic, însă eu, Președintele, nu sunt în niciun partid. Așa scrie în Constituție și, în consecință, nu pot eu să intervin într-un partid politic, să îi spun să facă, sau să încurajeze sau să nu încurajeze trecerea unor politicieni dintr-o parte în alta.

Dar public am tot dreptul și cred că românii se și așteaptă să îmi spun opinia, și atunci repet: Eu, Klaus Iohannis, Președintele României, sunt împotriva traseismului politic, adică sunt împotriva ca un politician să treacă, din motive electoraliste, dintr-un partid în altul. Atenție, din motive electoraliste! Se poate întâmpla ca unii să-și schimbe doctrina, dar asta mie mi se pare că este o situație rarisimă”, a declarat președintele, într-o conferință de presă susținută miercuri la Palatul Cotroceni.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea