Băneasa Developments și CINEPLEXX INTERNATIONAL prin subsidiara sa CINEPLEXX ROMANIA SRL au ajuns la un acord pentru preluarea GRAND CINEMA & MORE situat în Băneasa Shopping City. Compania multinațională CINPLEXX cu sediul în Austria debutează astfel pe piața din România cu multiplexul de 2700 de locuri din Băneasa Shopping City. Transferul se va realiza efectiv în următoarele luni și nu va afecta deloc buna funcționare și continuitatea activității curente deoarece pentru o perioadă se va opera sub numele GRAND CINEMA & MORE.

Detaliile rămân confidențiale

Detaliile financiare ale tranzacției rămân confidențiale. CINEPLEXX ROMANIA, parte a unuia dintre liderii în domeniu Sud-Estul Europei, va deveni unul dintre cei mai mari chiriași ai Băneasa Shopping City.

Grand Cinema & More a fost inaugurat în anul 2011 ca centru de profit în cadrul SC Băneasa Developments SRL, anul trecut înregistrând peste 900.000 de spectatori.

Cine este Cineplexx Group

CINEPLEXX INTERNATIONAL este parte a companiei austriece Constantin Film Holding GmbH, fondată în 1951 activând ca distribuitor de filme în Austria. Grupul austriac se definește prin modernitate, viziune si pionierat, acesta din urmă fiind confirmat de recenta implementare a ecranului ONYX-LED cu proiectorul Real cu laser performant cât și a 4 noi săli MX4D cu proiector IMAX dublu laser.

Cineplexx Group are în prezent 47 multiplex-uri și 6 cinematografe tradiționale în 11 țări totalizând peste 300 de săli. Cu cei aproape 1500 de angajați, compania austriacă a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 130 milioane Euro în anul 2018 raportat la cei peste 11 milioane de spectatori.

Planurile pentru România

În afară de achiziția GRAND CINEMA & MORE, CINPLEXX ROMANIA are in plan deschiderea altor 7 locații în țară, următoarea fiind anunțată a fi deschisă în această toamnă la Satu Mare.

“Ramânând fildei strategiei noastre de a selecta chiriașii în funcție de calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, am decis să aducem în rândul nostru unul dintre cei mai renumiți operatori de cinema din regiune ” a declarat Dl. Arthur Popa General Manager, Băneasa Developments.

“Suntem foarte încântați ca la intrarea pe această nouă piață pentru noi să adăugăm unul dintre cele mai vizitate cinematografe multiplex din România. Cunoscuți fiind ca inovatori și lideri în domeniul nostru ne simțim obligați să aducem cât mai repede standardul Cineplexx pentru a oferi vizitatorilor Băneasa Shopping City cea mai bună experiență cinematografică de care pot avea parte” spune Dl. Christof Papousek, managing partner și CFO al Cineplexx International.