Cei care vor un tablet PC Apple iPad 2 imediat pot comanda un model de pe Okazii.ro, cel mai mare portal de licitaţii online gratuite din România. Aici preţurile pornesc de la 600 de euro varianta de 16 GB şi ajung până la 1.000 de euro pentru modelul de vârf cu un spaţiu de stocare de 64 GB.

Cei care sunt dispuşi să aştepte pot face o comandă la eMAG sau la PC Garage. eMAG a vândut deja un prim lot de 80 de unităţi iPad şi în prezent aşteaptă noile unităţi de la distribuitorul său. “Stocurile sunt şi vor fi foarte limitate în perioada următoare din cauza cererii uriaşe la nivel global, dar vom încerca să aducem cât mai repede noi tranşe de stoc. Următorul transport este program pentru 4 aprilie. Din păcate versiunile cu conectivitate 3G nu sunt încă disponibile,” conform blogului eMAG.

PC Garage va aduce în ţara primele unităţi iPad2, săptămâna viitoare conform informaţiilor de pe site.

La eMAG, preţurile iPad 2 variază între 2.500 de lei (16 GB) şi 3.600 de lei (64 GB), iar la PC Garage modelul de 16 GB costă 2.800 de lei, iar cel de 64 de GB 3.850 de lei.

iPad 2 este mai subţire cu 33% şi mai uşor cu 15% decât vechea generaţie. iPad 2 are un nou procesor, A5, dual core, cu o viteză dublă şi grafică mai rapidă. Tableta are două camere foto, una pe faţă şi alta pe spate, care permit utilizatorilor să efectueze videoconferinţe prin intermediul funcţiei FaceTime.

Bateria asigură o autonomie de zece ore, iar noul sistem de operare iOS4.3 permite o navigare mai rapidă pe internet. La capitolul minusuri pot fi trecute lipsa unui port USB, a unui slot card pentru extinderea capacităţii de stocare şi memoria RAM.
În SUA, cel mai ieftin model cu spaţiu de stocare de 16 GB costă 499 de dolari, iar cel mai scump model cu suport Wi-Fi, 3G şi spaţiu de stocare de 64 de GB costă 829 de dolari.