PSD a vorbit despre dreptate până la capăt în campania electorală, dar se pare că dreptatea a fost doar pentru unele categorii sociale. Nooua lege a pensiilor nu este pentru toată lumea. Inechitățile din sistem nu au dispărut. Sunt și mai grave.

Ultimele cifre sunt de-a dreptul amețitoare. Magistrații din România chiar sunt speciali. Au pensii uluitoare după ultima lege. 18.825 lei a ajuns pensia medie a magistratilor după ultima mărire. Asta în condițiile în care magistrații contribuie la sistemul public de pensii la fel de mult ca orice om cu o altă meserie.

Astfel, inechitățile sunt și mai mari, iar sisteul de pensii public este și mai aproape de colaps.

Cifrele incredibile nu se opresc însă aici. Cea mai mare de magistrat este de 66.000 lei. Magistrații sunt speciali și atunci când vine vorba de vârsta de pensionare. Aceștia pot ieși la pensie și la 40 de ani, apoi pot deveni avocați și au două venituri. Cel de avocat, dar și pensia.

Aceștia cotizeaza pentru aproximativ 2000 lei, dar primesc peste 18.000, diferența sumei fiind plătită tot de contribuabilii de rând. De aceea, putem spune, fără echivoc, faptul că aceasta este una dintre cauzele pentru care peste 90% dintre pesnionarii din România au un venit de mizerie.