Lucas Papademos, fost vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), este văzut de investitori ca un personaj cheie în stabilirea normalităţii în pieţe.
Acţiunile principalelor bănci elene, prezente de altfel şi în România, erau în topul creşterilor pe bursa din Atena. Astfel, National Bank of Greece (NBG), care controlează Banca Românească, avansa cu 7,4%, AteBank sărea cu 13,9%, EFG Eurobank – prezentă în România prin Bancpost – creştea cu 4,1%, Piraeus se aprecia cu 4%, iar Alpha Bank câştiga 4,5%.
În acelaşi timp, marile burse vest-europene erau toate pe creştere. Bursa din Frankfurt câştiga 1,8%, cea din Paris se aprecia cu 0,8%, iar cea din Londra creştea cu 0,7%. Totodată, bursa din Milano sărea cu 2,7%, impulsionată şi de rezultatul licitaţiei derulată de Trezoreria italiană pe pieţele externe, care indicau calmarea randamentelor.
Pe de altă parte, euro recupera consistent în faţa dolarului american, 0,84%, până la 1,3642 dolari, după ce ieri pierduse 2%. De asemenea, contractele futures pe indicii principali de pe Wall Street semnalau o deschidere în creştere cu 1,1%.