Dacă ești în căutarea unei cărți bune de citit vara asta Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a postat ultimele sale recomandări. Gates a scris pe blogul său aceste recomandări dar a adăugat ca nici una dintre acestea nu este ușor de citit.

 

  • Upheaval de Jared Diamond

De ce o recomandă Gates: ”Sunt un mare fan a tot ce a scris Jared și ultima carte nu face excepție. Cartea explorează reacțiile societăților în momente de criză. Jared folosește o serie fascinantă de studii de caz pentru a arăta cum anumite națiuni au reușit să treacă peste crize precum război civil, amenințări externe și disconfort general. Sună puțin deprimant dar am terminat cartea mult mai optimist în privința abilității noastre de a rezolva o problemă.”

 

  • Nine Pints de Rose George

De ce o recomandă Gates: ”Dacă te înspăimântă ideea de sănge atunci această carte probabil nu este pentru tine. Dar dacă ești ca mine fascinat o să indrăgești această carte scrisă de un jurnalist britanic cu o conexiune personală la subiectul abordat. Sunt un pasionat al cărților care analizează în mare detaliu un subiect, deci cartea (titlul se referă la volumul de sănge din corpul unui adult) a fost fix pe gustul meu. Este plină de fapte foarte interesante și vei avea o cu totul altă viziune și apreciere pentru sănge.”

 

  • A Gentleman in Moscow de Amor Towles

De ce o recomandă Gates: ”Se pare că toată lumea pe care o cunosc a citit această carte. Într-un final mă alătur acestora după ce cumnatul meu mi-a trimis o copie și mă bucur că a făcut asta. Nuvela scrisă de Towles despre un conte condamnat la arest la domiciliu într-un hotel din Moscova este amuzantă, inteligentă și surprinzător, optimistă. Chiar dacă nu îți place să citești cărți despre Rusia la fel cum îmi plac mie (am citit toate cărțile scrise de Dostoievski), ”A Gentleman in Moscow” este o poveste extraordinară de care oricine o poate bucura.”

 

  • Presidents of War de Michael Beschloss

De ce o recomandă Gates: ”Interesul meu pentru toate aspectele ce privesc Războiul din Vietnam este principalul motiv pentru care m-am decis să aleg această carte. În momentul în care am terminat-o am învățat multe, nu numai despre Vietnam, dar și despre celelalte opt mari conflicte în care au fost implicate SUA, între secolul al XIX-lea și 1970. Viziunea lui Beschloss te învață lecții importante despre ce înseamnă leadership-ul prezidențial.”

 

  • The Future of Capitalism de Paul Collier

De ce o recomandă Gates: ”Ultima carte a lui Collier te pune pe gânduri despre un topic de actualitate. Deși nu sunt de acord cu el în toate privințele (cred că analiza sa asupra problemei este mai bună decăt soluțiile propuse) experiența sa ca economist de dezvoltare îi conferă o viziune inteligentă asupra drumului spre care se îndreaptă capitalismul.”