Koh Dong-jin, preşedintele Samsung Electronics Mobile Communication, a declarat, recent, că în fabricile companiei vor fi introduse măsuri suplimentare de securitate şi un protocol de verificare a bateriilor în opt  puncte. 

Oficialul Samsung a spus despre acest sistem de verificare că foloseşte teste de demontare şi scanare cu raze X. Se verifică bateriile să nu aibă fluctuaţii de voltaj sau scurgeri de lichid. 

Telefoanele Samsung vor beneficia de un spaţiu suplimentar în jurul acumulatorilor astfel încât să minimizeze daunele fizice atunci când telefonul este scăpat. Samsung Galaxy S8, telefon care urmează să fie lansat în primăvara acestui an va fi primul care va trebui să treacă noile teste de securitate. Koh a declarat că doreşte să ofere noua tehnologie de verificare a acumulatorilor şi altor producători pentru a livra consumatorilor produse sigure. 

În luna octombrie 2016, la două luni de la lansarea pe piaţă a telefonului Galaxy Note 7, Samsung a decis să oprească producţia şi vânzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte susceptibile să provoace o explozie. De asemenea, Samsung a fost nevoit să retragă de pe piaţă aproximativ 2,5 milioane unităţi Galaxy Note 7.
Samsung a înregistrat un profit net în perioada octombrie-decembrie 2016 de 6,13 miliarde de dolari. Vânzările de telefoane mobile au înregistrat, de asemenea, creşteri, mai ales cele din gama premium: Galaxy S7 şi S7 Edge.