Potrivit acestuia, la nivelul pieţei există, de asemenea aşteptări, ca Banca Centrală Europeană să scadă în şedinţa următoare dobânda cheie, pentru a ajuta economia, invesând astfel trendul de până acum.

"Investitorii au încredere că, în perioada următoare, băncile centrale vor prelua sarcina politicienilor şi vor măsurile de care este nevoie în zona euro", a completat dealerul.

Cursul oficial a fost astăzi de 4,2984 lei/euro în scădere cu 0,88 de bani faţă de nivelul de vineri.

Reuniunea G20

În cadrul celei mai recente întâlniri a liderilor G20 s-a stabilit că, în răstimp de şase săptămâni va trebui stabilit un plan pentru salvarea zonei euro, care să prevină extinderea crizei de la nivelul celor trei state care au mari probleme în privinţa datoriei publice (Grecia, Portugalia, Iralanda), către celelalte ţări.

Planul ar putea include alocarea de fonduri suplimentare pentru Fondul European de Stabilitate Financiară şi capitalizarea puternică a băncilor care au expunere pe statele cu probleme.

Totodată, creditorii Greciei ar putea fi obligaţi să renunţe la circa 50% din expunerea către această ţară, fără ca statul să fie obligat să iasă din zona euro.