Mai exact, este vorba despre faptul că Internet Explorer este mai sigur decât Mozilla și chiar decât Chrome. Și nu o zicem noi. Site-ul yourbrowsermatters.org permite realizarea unui test de securitate al browserului, test în urma căruia se acordă o notă de la 1 la 4. Astfel, ultima versiune de la IE primește punctajul maxim, în timp ce IE8 are nota 3.
Versiunile de Chrome și Mozilla primesc un punctaj de 2,5 sau chiar un singur punct.

Pentru a vedea care este nivelul de securitate ak browserului pe care îl utilizați, este suficient să intrați pe site-ul mai sus amintit.
Testele independente, același rezultat
Firefox 4, Chrome 10 și Safari 5 au fost "bătute" de către browserul Internet Explorer 9, în cadrul unui test privind rezistența la malware.
Astfel, un test independent realizat de către NSS Labs arăta că IE 9 se descurcă cel mai bine atunci când vine vorba de linkuri care conțin malware, acesta reușind performanța de a detecta și bloca aproximativ 90% din ele, față de Chrome 10, Firefox 4 și Safari 5, care au reușit să blocheze doar 13% dintre ele.

Cel mai slab la acest capitol stă Opera, care folosește un antivirus de la AVG și care a blocat doar 5% din linkuri cu malware.
Pentru a vedea rezultatele complete ale studiului, click aici.