Jurnaliştii de la Business Insider au luat legătura cu mai mulţi foşti angajaţi ai companiei Google şi au ajuns la următoarele concluzii:

Dacă nu eşti inginer, pregăteşte-te să ai un statut inferior celui pe care îl au aceştia. Inginerii sunt cei care au ultimul cuvânt, indiferent de discuţie.

Uneori este mai bine să treci peste etapa Google. Doi dintre angajaţii cu care au discutat jurnaliştii au oferit un răspus simplu: au lucrat la Google o vreme îndelungată, iar la un moment dat au simţit nevoia să încerce ceva nou. Aceştia s-au mutat, aşadar, în companii mai tinere.

Unii angajaţi primesc oferte mai bune. Cei mai mulţi dintre cei care îşi dau demisia de la Google, se mută la Facebook. Un CV în care figurează companii precum Google, Facebook şi Microsoft este un CV care nu ar fi niciodată refuzat de către angajatori, au declarat respondenţii.

Au existat angajaţi care au renunţat la Google pentru a se ocupa de propria afacere. Ev Williams, de pildă, este fondatorul Twitter, Kevin Systrom este fondatorul Instagram, Dennis Crowley este fondatorul Foursquare, iar Ben Silbermann este fondatorul Pinterest, un serviciu de socializare în vogă la ora actuală.