Acesta a precizat, pentru Radio România Actualităţi, că furnizarea căldurii sub parametrii normali în unele zone din Capitală poate fi cauzată şi de instalaţia din interiorul blocurilor care nu se află în administrarea RADET

“În principiu funcţionăm în parametrii foarte buni cu mici excepţii punctuale, dar care se remediază în timpul cel mai scurt. Mai există situaţii neplăcute, cum au fost săptămânile trecute cu acele avarii, nimeni nu şi le doreşte, însă ceea ce vă pot spune este că avem toate echipele mobilizate astfel încât atunci când apare o astfel de avarie să fie remediată în termenul cel mai scurt, iar starea de normalitate să reintre în termenul optim”, spune Alexandru Burghiu, potrivit Radio România Actualităţi.

Acesta precizează că RADET are obligaţia de a furniza energia terrmică în parametrii la subsolul blocului. “De aici înspre apartamente există o instalaţie a fiecărui imobil care este instalaţie proprietate privată. Sunt foarte multe cazuri când cetăţenii nu îşi aerisesc şi nu curăţă acele instalaţii şi apare acel fenomen în care într-o cameră este un calorifer mai cald şi în altă cameră unul mai rece. Cu siguranţă şi aceste situaţii sunt unele punctuale”, adaugă Burghiu.