Dr. Karen Landers, expert la Departamentul de Sănătate Publică din Alabama, spune că este posibil ca organismul să recunoască antigenul, pentru că a mai văzut ceva asemănător. În general, vaccinarea ajută sistemul imunitar să recunoască o boală comună la care ar putea fi expusă o persoană și să o contracareze.

Medicii spun însă că această stare de rău apare după a doua doză de vaccin sau poate să nu apară deloc.

Dr.Don Willson, de la Spitalul din Alabama, explică faptul că, „prima doză de vaccin pregătește sistemul imunitar să recunoască proteina spike de la suprafața virsului.

Apoi, după a doua doză, mulți ar putea să resimtă o stare de rău, ca în cazul unei răceli”. Majoritatea simptomelor apar într-un interval de 20 și 48 de ore de la vaccinare, dar, spun tot medicii, efectele adverse ale vaccinării sunt cea mai bună protecție pentru viitoare infectări.

Dacă totuși unele simptome precum febra persistă mai mult de câteva zile sau dacă o persoană continuă să se simtă foarte rău, trebuie contactat un medic. „S-ar putea dovedi că tocmai au fost infectați cu COVID (înainte de a fi vaccinați) sau pur și simplu au o infecție care nu are nicio legătură cu vaccinul, susțin medicii americani.