"Responsabilitatea pentru ce se întâmplă în companie este în întegime a managementului", a declarat George Butunoiu, managing partner al firmei de resurse umane George Butunoiu Executive Search, la emsiunea Capital Tv, difuzată de postul B1.

"Majoritatea companiilor sunt ţinute în viaţă datorită câtorva oameni, în timp ce 90% din angajaţi nu dau valoare aproape deloc. Cu cât compania se computerizează mai bine ţi reuşeşte să depindă mai puţin de angajaţi, cu atât este mai solidă. Oamenii – cel mai preţios capital este o vorbă şi nimic mai mult", a adăugat Butunoiu.

Cât de dedicaţi muncii sunt managerii, respectiv simplii angajaţi din România şi cum sunt răsplătiţi aceştia?

"Trei ani la rând am făcut o analiză de piaţă, din care a rezultat că românii au un grad de implicare în activităţile companiei de 54%, cu 4 puncte procentuale peste media Europei Centrale şi de Est", a afirmat Mădălina Popescu, manager general la compania de recrutare şi training Pluri Consultants.

"Analiza mai arată însă că managerii au un grad de implicare de 87%, iar angajaţii se situează pe un nivel mult mai mic, de 34%. Diferenţa de salarii dintre cele două categorii este o consecinţă, una corectă", a menţionat Mădălina Popescu.

România are, la acest capitol, un decalaj mult mai mare decât ţările dezvoltate. "La noi, raportul dintre cel mai mare salariu dintr-o companie şi salariul mediu pe acea companie este de circa 1 la 10, în timp ce în ţările occidentale, raportul este de 1 la 5", a spus George Butunoiu.

El a arătat că înainte de criză diferenţa începuse să se atenueze prin creşterea salariilor mici, dar după criză a crescut din nou.


Te-ar putea interesa și: