David Popovici, medalie de bronz la proba de 100 de metri liber

David Popovici, tânărul înotător român, a reușit să aducă o nouă medalie de bronz acasă în proba de 100 de metri liber, în cadrul unei finale incendiare desfășurate duminică seara. Cu un timp rapid de 46 secunde și 5 sutimi, a luptat până în ultimele momente ale cursei, depășindu-l pe ultimii metri de bazin pe alți competitori și urcând astfel pe podium.

Inițial, Popovici a avut un start mai lent, plasându-se pe ultimul loc (8) după prima lungime de bazin. Cu toate acestea, a reușit să-și revină și să avanseze în clasament, ocupând locul 7 la jumătatea cursei și la 75 de metri. Sprintul său final a fost cu adevărat impresionant, permițându-i să cucerească locul trei și medalia de bronz.

Popovici a afirmat că au existat multe valuri, dar că a fost o experiență frumoasă. De asemenea, a menționat că a făcut tot ce a putut în acea zi și a recunoscut că italienii și francezii sunt mai buni decât el în continuare.

Cu toate acestea, sportivul a exprimat entuziasm pentru viitoarele concursuri și așteaptă cu nerăbdare să se confrunte cu acești competitori. Popovici a fost mulțumit că a reușit să obțină o medalie și a descris competiția ca fiind o provocare foarte benefică. Înotătorul român a mai adăugat că a învățat să gestioneze mai bine stresul și oboseala și a mulțumit organizatorilor, menționând că a dormit foarte bine după reuniunea de aseară.

Popovici s-a clasat pe locul al patrulea la proba de 200 de metri

În alte probe, Robert-Andrei Badea a reprezentat și el România, clasându-se pe locul 5 în finala probei de 400 de metri mixt masculin, înregistrând un timp de 4 minute, 7 secunde și 57 sutimi. În aceeași competiție, David Popovici s-a clasat pe locul patru la 200 de metri liber în ziua de sâmbătă.

Echipa României, formată dintr-un lot de 21 de sportivi (7 fete și 14 băieți), a adus acasă două medalii de bronz în total, ceea ce reprezintă o reușită semnificativă în această competiție de nivel european.

Meritul lui David Popovici este și mai remarcabil având în vedere performanțele sale anterioare. La ediția precedentă a Campionatelor Europene în bazin scurt din Kazan, a cucerit medalia de aur la proba de 200 de metri liber.

De asemenea, la Campionatele Mondiale din Melbourne din 2022, Popovici a obținut argintul la aceeași probă, consolidându-și astfel reputația ca unul dintre cei mai talentați înotători ai României și ai Europei.