David Popovici nu se dezminte!

David Popovici, două medalii de aur într-o singură zi la Naționalele de înot ale României

Tânărul sportiv român, cel mai bun înotător la nivel mondial în anul 2022, își poate adăuga două noi medalii în vitrina sa.

Miercuri, 5 aprilie, înotătorul în vârstă de 18 ani a câștigat medalia de aur în cadrul probei de 50 de metri liber ce a avut loc la Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori.

Competiția are loc la Otopeni săptămâna aceasta, între 5 și 9 aprilie.

David Popovici a terminat proba de 50 de metri liber pe locul întâi, cu un timp de 22.62. El a fost urmat de către Constantin George Alexandru Stoica, cu 22.96, iar podiumul a fost completat de Patrick Sebastian Dinu, cu 23.31.

Apoi, Popovici a concurat și în proba de 100 de metri spate, câștigând-o și pe aceasta.

El a fost cronometrat cu un timp de 54.74. Pe locul doi s-a clasat Denis Laurean Popescu (55.05), iar pe trei a terminat Robert Andrei Badea, cu 58.89.

Iar în zilele următoare, sportivul va participa și la probele de 50 de metri fluture, 100 de metri liber, 100 de metri fluture şi 400 de metri liber.

Primele declarații la cald ale dublului medaliat cu aur: A început sezonul pentru posibilitatea calificării la Jocuri

La finalul probei de 50 de metri liber, la care a câștigat medalia de aur, David Popovici a explicat pentru TVR că a încercat ceva nou, de data aceasta.

„Am încercat ceva nou, să înot cu braţele întinse. Nu prea îmi place. Sunt mulţumit. Profit de faptul că nu este un concurs cu miză foarte mare. Da, chiar sunt bucuros”, a declarat sportivul.

„A început sezonul pentru posibilitatea calificării la Jocuri, în premieră avem un concurs care ne oferă posibilitatea asta. Dacă este să mă calific, super, o să mă bucur, dar cu siguranță nu e un obiectiv.

M-a obosit foarte tare proba asta, n-am mai făcut-o de mult și am uitat cum se simte. E o oboseală diferită. Ce am experimentat astăzi? Una dintre probele cu care mi-am început cariera profesionistă, când eram mic înotam foarte mult spate.

Nu mi se pare că trece repede, mai e suficient de mult. Ce fac ca să mă ajut pentru a nu mă lăsa acaparat de presiuni, așteptări, este să o iau cu pași mici.

Mai am patru zile din aceste naționale, mai am poate Cupa României, încă un concurs în vară, mai am și Mondialele. La unul dintre ele, mă voi și califica”, a spus David Popovici după ce a câștigat astăzi și cea de-a doua medalie de aur.