‘Cred că la un moment dat, americanii îşi vor pierde răbdarea dacă ei consideră că /oamenii politici/ se joacă şi nu vor să rezolve serios problemele’, a declarat Obama la canalul din Philadelphia /statul Pennsylvania, nord-estul SUA/ CBS3, un interviu înregistrat înainte de o a cincea şedinţă consecutivă de negocieri bugetare la Casa Albă, menţionează AFP.
Comentând pe marginea discuţiilor din ajun, care s-au încheiat pe o notă tensionată potrivit unor surse democrate şi republicane, Obama a declarat că le-a spus adversarilor săi ‘răspicat’ că ‘americanii aşteaptă de la noi să oprim politica politicianistă, micile jocuri, şi ca noi să rezolvăm această problemă’.
‘Am spus că vreau un acord cu bătaie lungă pentru a reduce datoria şi deficitul nostru, de mii de miliarde de dolari. Am spus că sunt gata pentru tăieri foarte dureroase ale cheltuielilor. Sunt gata să modific cheltuielile obligatorii, cum ar fi /programele sociale/ Medicare şi Medicaid’, a declarat el.
‘Şi am spus că în schimb, trebuie ca oameni ca mine, care au mai mult noroc, să contribuie la sacrificiile ce sunt necesare’, prin plata unor impozite mai mari, a adăugat preşedintele american.

SURSA: Agerpres