Darian, una dintre cele mai mari companii specializate in evaluare din Romania, a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 14 milioane lei, in crestere cu 12% fata de 2007, cand inregistrase 12,5 milioane lei, au anuntat reprezentantii companiei.

„Aceste rezultate ne-au asigurat consolidarea pozitiei de lider pe piata companiilor specializate in evaluare si pastrarea cotei de piata de 15%”, a precizat Adrian Crivii, Directorul General al Darian.

In 2008, ponderea rapoartelor de evaluare intocmite pentru sectorul corporativ a crescut semnificativ fata de anul 2007, reprezentand aproximativ 60% din totalul cifrei de afaceri, restul de 40% revenind evaluarilor pentru garantarea imprumutului pentru persoane fizice.

„Practic, valoarea medie a rapoartelor noastre de evaluare a crescut, pentru ca am fost implicati in mai multe tranzactii mari, in timp ce numarul de rapoarte de evaluare imobiliara s-a redus, proportional cu scaderea brusca a numarului de credite ipotecare acordate in a doua parte a anului”, a completat Crivii.

In anul 2008, clientilor corporativi din portofoliul companiei li s-au adaugat companii precum: Fondul Proprietatea, Hidroconstructia, Romstal, Alexandrion Grup, MOL Romania sau Kaufland Romania.

Pentru anul acesta, Darian are in derulare lucrari importante de raportare financiara pentru companii precum Transgaz Medias, Conpet Ploiesti, Electrica, majoritatea fiind contracte obtinute in urma castigarii licitatiilor organizate la sfarsitul anului 2008 – inceputul anului 2009.

„In ceea ce priveste asteptarile pentru acest an, pot sa spun ca, in aceste momente de incertitudine generalizata, estimarile sau planurile pe termen lung sunt absolut irelevante”, a precizat directorul Darian.

„Oricum, intr-un scenariu optimist, tinta noastra este sa obtinem o cifra de afaceri similara cu cea de anul acesta”, a adaugat Crivii.

Darian detine in momentul de fata 20 de birouri in cele mai importante orase din tara. Acestea se completeaza cu un numar de aproximativ 100 de colaboratori independenti.Darian este una dintre cele mai importante companii de evaluare din Romania, activand pe aceasta piata din anul 1993.

Sursa: Darian