Mall-ul va avea o suprafaţă de 25.500 mp dispusă pe două etaje şi necesită o investiţie de 70 mil. euro. Proiectul este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Construcţia va dura zece luni.
Ronen Ginzburg, CEO-ul Danya Cebus, a declarat că noul contract din România, împreună cu cel pe care tocmai l-a finalizat (Mall of Russia din Moscova, dezvoltat de AFI Development) poziţionează compania printre antreprenorii de top ai Europei.
Galleria din Arad este preînchiriat în proporţie de 60% şi va fi inaugurat în ultimul trimestru al anului viitor. Compania a semnat recent un contract de închiriere cu Romania Hypermarche, proprietarul lanţului Cora, care va ocupa 9.000 mp în noul proiect. Printre chiriaşi se numără Cora, H&M, Pure Fitness, Takko, Reserved, Leonardo, House of Art, Tina R, Fox, Centrofarm.
Lanţul Galleria
BERD şi GTC au semnat, în anul 2007, un contract de finanţare în valoare de 80 milioane euro a proiectelor de centre comerciale dezvoltate sub brandul Galleria de către GTC şi Aura Investments (prin Aura Romania)
Reţeaua dezvoltată de cei doi parteneri numără şase centre comerciale, din care trei au fost deja deschise, la Suceava, Buzău şi Piatra Neamţ. Celelalte trei vor fi dezvoltate la Arad, Bistriţa şi Galaţi.
În luna martie a acestui an, Aura Investments a vândut către GTC 37% din acţiunile deţinute la centrele comerciale din România, în schimbul ştergerii unor datorii de 13,6 milioane euro. În prezent Aura mai deţine 15% din afacere.
Aura mai dezvoltă în România proiecte rezidenţiale, iar GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea şi vânzarea clădirilor de birouri America House şi Europe House, din zona Piaţa Victoriei.