Evoluția pozitivă din ultimii ani se datorează accentului pus de Danone pe segmentul de iaurturi, unde aduce valoare adăugată sporită pentru consumatori – sub mărci globale precum Activia, Actimel, Danonino sau locale, precum Cremosso și Delicios. Danone România își menține poziția de lider incontestabil pe piața locală de iaurturi.
“Rezultatele Danone în România creează o bază pentru continuarea dezvoltării durabile a business-ului și pentru noi investiții locale, în fabrica noastră din București, în proiecte sociale și în dezvoltarea categoriei de iaurturi. În perioada 2017-2018 investim aproximativ 1 million de euro pentru dezvoltarea a două noi linii de producție și introducerea unui nou robot de paletizare în fabrică, care ne permit să răspundem mai bine nevoilor de pe piața locală și de pe celelalte piețe pe care le deservim în regiune. O sumă similară, de 1 milion euro, este investită pentru a sprijini dezvoltarea fermierilor parteneri, atât ferme familiale, cât și profesionale.”, a declarat Natalia Gelstein Kiss, Director General Danone România, Bulgaria, Moldova și Țările Adriatice.
Peste 1 milion de iaurturi sunt produse zilnic, în medie, în fabrica din București, folosind anual peste 60 milioane de litri de lapte, majoritatea provenind de la ferme sau gospodari din România.
“După ce am susținut în ultimii ani Activia, Actimel și Danonino, în 2018 am relansat brandul Danone pentru portofoliul nostru central, invitând consumatorii să redescopere bucuria rețetelor simple, bazate pe lapte și fermenți, bunătatea iaurturilor și susținem, în general, o repoziționare a categoriei de iaurturi și a beneficiilor sale.” adaugă Natalia Gelstein Kiss.
Consumul de iaurt rămâne încă destul de scăzut, comparativ cu alte țări, la aproximativ 6.6 kg pe persoană pe an – comparativ cu 23 kg în Bulgaria, peste 10 kg în Cehia sau 21 kg în Suedia. Cu toate acestea, iaurtul este un produs cunoscut pentru beneficiile digestive, iar interesul românilor pentru alimente sănătoase este în creștere în ultimii ani.
Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Fabrica Danone din Bucureşti a produs local primele iaurturi în 1999. În 2019 Danone România va sărbători 20 de ani de prezenţă în România şi 100 de ani, la nivel global, de la producerea primelor iaurturi Danone.