Comisiile parlamentare de buget-finanţe şi economice au avizat, miercuri, cu două voturi „împotrivă” şi două abţineri, candidatura preşedintelui PC, Daniela Popa, propusă de PSD pentru postul de membru al Consiliului de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Membrii comisiilor nu i-au pus nicio întrebare Danielei Popa, iar, în final, deputatul minorităţilor naţionale Aurel Vainer şi-a exprimat regretul că Popa va părăsi Parlamentul. „A fost o plăcere să vă avem printre noi”, a spus Vainer.

Comisiile l-au avizat şi pe Dan Constantinescu propus de PNL pentru CSA, Constantinescu activând, în prezent, în această instituţie. Deputatul PDL Adrian Gurzău a spus că Dan Constantinescu este la CSA, deşi nu mai are mandat de un an şi jumătate, dar Constantinescu a arătat că, potrivit legii, poate rămâne pe post până la noua numire.

Constantinescu a fost avizat de comisii, înregistrându-se doar două voturi „împotrivă”.

Comisiile de buget-finanţe şi economice l-au avizat, în unanimitate, pe candidatul din partea UDMR, Kralic Lorand, pentru postul de membru în CNVM.

Preşedintele PC Daniela Popa a declarat, marţi, pentru Mediafax, că intenţionează să renunţe la calitatea de parlamentar şi la PC în cazul în care va fi votată de Parlament pentru funcţia de membru al Comisiei de Supravegherea Asigurărilor.

SURSA:Mediafax