În favoarea acestuia s-au exprimat 246 de parlamentari, iar două voturi au fost împotrivă. Votul a fost secret, cu buletine de vot, informează Agerpres.

Noul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor va avea un mandat de cinci ani.

Tudor a susţinut, la audierile din comisii, că în România piaţa asigurărilor se confruntă cu o mare problemă, aceea a concurenţei neloiale. El a precizat că, în prezent, nu se mai acordă "în timpi reali şi normali" sumele cuvenite pentru despăgubiri. De asemenea, el a spus că doreşte să susţină crearea de societăţi de asigurări mutuale, care să sprijine domenii precum agricultura şi învăţământul. "Nu pot fi influenţat de niciun fel de asigurator de pe piaţă. Nu am legături cu ei şi nu mă pot stresa din punct de vedere material", a subliniat Daniel Tudor, citat de Agerpres.

Totodată, Daniel Tudor şi-a luat angajamentul să reducă la jumătate salariile membrilor CSA, iar venitul lui va fi unul transparent. "Voi reduce salariile membrilor CSA cu 50%, iar salariul meu va fi publicat pe site-ul CSA", a spus Tudor, fiind aplaudat de membrii Comisiei.

În vârstă de 55 de ani, Daniel Tudor are o vastă experienţă în domeniul. El a condus mai multe companii din domeniu, între care Roumanie Assurance International SA şi ARDAF Asigurări, unde a ocupat poziţia de Preşedinte/Director general.  Tudor a fost, se pare, principalul artizan al vânzării ARDAF către grupul ceh PPF. De altfel, curăţarea, vânzarea şi apoi integrarea Ardaf în noile structuri  ar fi fost principalul obiectiv al lui Daniel Tudor. Acesta a părăsit însă compania în 2009, cu puţin timp înaintea fuziunii cu grupul Generali.

Din 2009 a desfăşurat activităţi de consultanţă în domeniul asigurărilor. Din august 2012 este reprezentant al Asseseur Commune de Jette în comisia electorală. Este unul dintre fondatorii Uniunii Naţionale a Asigurătorilor din România din postura de preşedinte al RAI ASigurări, una dintre primele societăţi de asigurarea cu capital străin ajunse în România chiar la începutul anilor 90.

Daniel Tudor este un specialist bine cunoscut în piaţa locală a asigurărilor în ciuda faptului că de la plecarea sa de la ARDAF a avut o activitate mai degrabă discretă. Mai mult, chiar şi oamenii din CSA spun că ar fi o soluţie bună. “ Ar fi o variantă foarte bună. Este un om care cunoaşte bine piaţa, care a fost aici încă de la început. În perioada aceasta de criză este important să fie un om care cunoaşte piaţa, un adevărat profesionist”, ne-au declarat surse din Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Prin opoziţie cu Tudor, fostul preşedinte Buzoianu nu a condus niciodată o companie de asigurări dintr-o funcţie executivă.

Capital.ro informa săptămâna trecută că în cărţi pentru şefia CSA s-ar afla mai multe persoane printre care Angela Toncescu, fost preşedinte al Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor (CSA), Tudor Baltă, vicepreşedintele CSA şi Mihai Tecău, preşedintele companiei Omniasig şi fost preşedinte al BCR Asigurări.