"Nu sunt printre cei care au pierdut bani la WBS, ci printre aceia cărora li s-au pierdut banii", a declarat Daniel Dăianu, potrivit Agerpres .

El a declarat că a primit până pe 2-3 octombrie raportări periodice de la casa de brokeraj, care nu indicau nicio pierdere pe net.

Dăianu a mai spus că atunci când s-a prezentat la sediul casei de brokeraj pentru a cere informaţii despre situaţia banilor din cont, nu i s-a dat niciun răspuns şi i s-a spus doar că Sima nu mai poate fi contactat.

Fostul ministru al Finanţelor a mai precizat că banii erau într-un cont general, în străinătate, şi este foarte dificil de făcut verificări.

Cristian Sima este preşedintele grupului WBS Holding. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a demarat, joi, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.

Potrivit unui comunicat al CNVM, remis joi AGERPRES, Comisia a luat act de informaţiile apărute în presă privind posibila "dispariţie a lui Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding", precum şi de motivele demiterii lui Cristian Sima din funcţiile de preşedinte şi director general deţinute la SIBEX – Sibiu Stock Exchange.

În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, care se consideră prejudiciaţi, să depună reclamaţii la sediul CNVM.

"Menţionăm, totodată, faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România. CNVM va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi SSIF WBS România, în scopul protecţiei investitorilor care desfăşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul SSIF-ului aflat sub autoritatea sa", se precizează în comunicat.

CNVM subliniază că încă de la începutul acestei luni a demarat un control de fond la sediul SIBEX, care verifică întreaga activitate a acestei societăţi aflate sub supravegherea sa.