El a ţinut să sublinieze că nu va pleca din ALDE. 

"Eu nu am vrut să ajungem în această situaţie dar, din păcate, este o situaţie delicată pentru ALDE. Nu vom pleca din ALDE. Nu am ţinut niciodată la funcţii, Oricând, chiar şi mâine, voi avea o discuţie cu prim-ministrul Grindeanu şi, dacă decizia coaliţiei va fi într-un sens, nu regret. Am făcut parte şi din Guvernul Victor Ponta şi cred că am îndeplinit pentru partidele din care provin o misiune bună. Am ajutat prin activitatea pe care am avut-o acolo, eu, Sorin Câmpeanu, Cotovelea. (…) Cred că întotdeauna am reprezentat cu cinste şi am făcut-o bine. Dar nu am pus mai presus funcţiile decât poziţiile pe care oamenii care ne-au adus în acele funcţii. Ţin mai mult la oameni decât la funcţii", a punctat duminică, Constantin, la Palatul Parlamentului. 

Copreşedintele ALDE a susţinut că formaţiunea va rămâne unită ''cu respectarea legii şi a statutului". 

"Orice s-ar întâmpla, toţi parlamentarii care sunt aici nu vor pleca din ALDE. Vor rămâne şi vor susţine Guvernul Sorin Grindeanu. Este un vot care s-a dat pentru acest guvern, pentru această coaliţie şi nu voi pune în pericol aceasta coaliţie. Sper ca activitatea guvernamentală să primeze, nu scandalurile", a mai spus Constantin, care a părăsit lucrările Delegaţiei Permanente a ALDE împreună cu un grup de parlamentari şi patru secretari de stat, pe motiv că şedinţa este nestatutară. 

Potrivit acestuia, instanţa este cea care va decide în cazul convocării unui congres, pentru că, "din punct de vedere juridic", lucrurile sunt foarte clare. 

"În statutul ALDE se spune că Delegaţia Permanentă este cea care convoacă congresul în doua variante: la solicitarea Biroului Executiv Central sau jumătate plus unu din delegaţiile permanente teritoriale. Delegaţiile permanente teritoriale nu sunt statutare. În protocolul de fuziune PC-PLR se spune foarte clar că, până la organizarea congresului, forurile de conducere la nivel judeţean sunt Biroul Executiv şi Biroul Teritorial, nicidecum Delegaţia Permanentă. Aceste decizii teritoriale au fost atacate în instanţă, iar miercuri, dacă nu mă înşel, o să avem un prim termen într-un judeţ. Instanţa este cea care va hotărî ce se va întâmpla, la fel cum (va decide – n.r.) şi în cazul eventualei convocări a congresului de azi", a arătat copreşedintele ALDE. 

Daniel Constantin a susţinut că a avut duminică dimineaţa o discuţie cu Călin Popescu-Tăriceanu, aproximativ două ore, pe marginea creării mecanismului de transparentizare a deciziilor. "Nu am reuşit", a mai spus el. 

AGERPRES