Viorica Dăncilă a încasat o umilință cruntă la dezbaterea pe care a organizat-o aproape în paralel cu dezbaterea lui Klaus Iohannis. Aceasta s-a lăudat în urmă cu câteva zile că a dat meditații la matematică în trecut, copiilor unor apropiați.

Candidata PSD la prezidenţiale a fost întrebată care este aria cercului. Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la această întrebare a fost greşit. Fostul prim-ministru a repetat, însă, după jurnalist, răspunsul corect.

„Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului dacă ne puteţi spune.

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalist: Este pi (π) înmulţit cu raza la pătrat.

Viorica Dăncilă: Pi (π) x Raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să îmi veniţi alături să vedem cine ştie matematică. Sunt inginer şi toţi inginerii din România fac până în anul trei de matematică. Eu am făcut facultatea cinci ani. Contrar celor spuse, eu am terminat facultatea cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică şi dacă vreţi să vorbim de matematică vă stau la dispoziţie după acest dialog cu presa”, a spus Dăncilă.

Peste câteva minute, președintele Klaus Iohannis a primit aceeași întrebare ca și Dăncilă. Nici Iohannis nu a răspuns la întrebare, dar l-a pufnit râsul, dând de înțeles că știe răspunsul. Totuși, Iohannis nu a răspuns până la urmă care este aria cercului. Șeful statului a fost ani de zile profesor de fizică în Sibiu.