Viorica Dăncilă a avut o reacţie dură după ce acuzaţiile lansate de Victor Ponta, cu privire la un blat PSD-PNL pentru păstrarea Guvernului Dăncilă interimar la Parlatul Victoria până după 10 noiembrie, au ajuns în spaţiul public.

„Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns. Păi eu am făcut blat cu domnul Iohannis să dărâm guvernul? Dânsul a stat drepţi în fața domnului Iohannis. Eu îl înțeleg pe domnul Ponta. Are o frustrare că o femeie a fost mult mai puternică decât el. Cum a dat de o greutate, a cedat. Și-a dat demisia pe Facebook. I s-au înmuiat genunchii foarte repede și a plecat acasă. Indiferent de obstacolele pe care le-am avut, nu mi-am dezamăgit colegii. Ca bărbat de stat, cum se pretinde, nu dai dovadă de lașitate. Îți lași partidul și fugi acasă la primul lucru… Vii măcar și vorbești cu colegii, nu aflăm toți de pe Facebook. Domnul Ponta efectiv a votat împotriva foștilor colegi. Dânsul vorbește de blat? Păi dânsul face blat cu oricine”, a spus Dăncilă, la România TV.

Liderul social democrat a mai susţinut că Pro România ar putea vota Guvernul Orban.

„Cine știe ce post vrea, poate comisar european… Dacă i se oferă ceva ce îi convine, nu are principii, nici coloana vertebrală. În PSD nu există persoană mai urâtă decât domnul Ponta. 10.000 de oameni la lansare l-au fluierat. Pentru noi domnul Ponta nu mai reprezintă o miză, nu mai e o persoană pe care să o luăm în serios. Domnul Ponta urăște PSD, îl vrea destructurat. Domnul Ponta l-ar vrea pe Barna în turul 2. Îmi asum cele spuse”, a mai spus Dăncilă.