Premierul va face astăzi declaraţii de presă după întâlnirea pe care o va avea cu preşedintele PE, Antonio Tajani.

”Săptămâna viitoare, la Bruxelles, voi avea întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, dl. (Jean Claude – n.r) Juncker, cu preşedintele Consiliului European, dl. (Donald – n.r.) Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, dl. (Antonio – n.r.) Tajani, şi binenţeles întâlnire cu comisarul european pe politici regionale, dna Corina Creţu. Cred că aceste lucruri sunt foarte importante şi cred că este important pentru noi să arătăm deschidere şi cooperare atât cu statele membre ale Uniunii Europene, dar şi cu statele cu care avem un parteneriat strategic”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul le-a mai spus miniştrilor că în perioada următoare va intensifica acţiunile de politică externă şi relaţii economice cu statele partenere.

”Cred că acest lucru este foarte important. De asemenea, vom accentua pe dimensiunea europeană a guvernării. Vom încerca să participăm activ la discuţiile privind viitorul economic. Nu în ultimul rând, vom trata cu atenţie deosebită şi ne vom mobiliza pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene. În spiritul celor afirmate, vă informez că am avut întâlniri cu o serie de ambasadori acreditaţi la Bucureşti, în această săptămână. Voi continua aceste întâlniri, tocmai pentru a putea pune în practică ceea ce am promis în discursul de învestitură”, a adăugat Dăncilă.