Viorica Dăncilă conduce PSD-ul, dar și Guvernul cu o mână de fier. Ultimele decizii sunt extrem de dure și vor declanșa un adevărat cutremur. După mazilirea lui Șerban Nicolae, care a fost schimbat din funcție, și suspendarea din PSD a lui Robert Negoiță Dăncilă joacă tare.

Urmează să dea afară patru miniștri importanți din Guvern. Pe listă sunt nume grele și în două săptămâni aceștia vor rămâne pe dinafară.

Printre aceștia, Carmen Dan, ministrul de Interne, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Petre Daea, de la Agricultură și Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunță Realitatea TV.

Răzvan Cuc a ajuns ministru fiind susținut de baronul de Neamț Ionel Arsene, apropiat al lui Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă a declarat recent că nu mai tolerează întârzierile la lucrările de infrastructură promise.

Carmen Dan și-a atras critici pentru modul în care a organizat alegerile europarlamentare, dar mai ales pentru reprimarea protestului diasporei din 10 august.

Ecaterina Andronescu a fost unul dintre contracandidații lui Dăncilă la congresul PSD și s-a remarcat prin noi decizii de bulversare a sistemului educațional. Nici Petre Daea nu ar scăpa de remaniere, el fiind lăudat de Dragnea ca “ministrul cel mai performant”.

Preşedintele executiv PSD, Eugen Teodorovici a cerut o remaniere rapidă a guvernului, urmată de o restructurare în care să fie desfiinţate cel puţin 5 ministere. „Poate o remaniere ar fi, să spunem, indicată mai repede și o restructurare. Cred că ar fi bună remaniere cât mai rapidă și o restructurare a Guvernului, desigur atunci când Parlamentul se va întoarce din vacanță sau dacă nu, va fi convocat poate mai repede, pe final de august ar fi cel mai bine. De ce faci o remaniere? Să aduci un ministru mai performant decât cel care este astăzi în poziție. Atunci o faci cât mai repede, nu aștepți încă o lună, două”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3.