România își alege duminică președintele. Șefa PSD, Viorica Dăncilă, și președintele Klaus Iohannis se bat pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Dăncilă iese la atac și îl face praf pe actualul șef al statului. Sunt ironii dure după dezbaterea organizată de Iohannis la BCU.

Dăncilă l-a ironizat pe Iohannis pentru dezbaterea avută cu o parte a presei, spunând că ea a primit 251 de întrebări timp de două ore și jumătate. ”Eu am considerat, din respect, să vin, nu să trimit un reprezentant, așa cum face Klaus Iohannis. El a lăsat democrația la ușă, nu a vrut să participe toate televiziunile la dezbaterea sa. Nu este corect. El a vrut să aibă monolog, să știe întrebările dinainte. El a fost și candidat, și moderator, a făcut și aprecierea că dezbaterea a fost foarte bună, deci a jucat toate rolurile.

Eu nu mă duceam ca să ascult ce are de zis Klaus Iohannis, ci mă duceam pentru o dezbatere. Nu să ascult ce spune despre teme pe care și le-a ales singur. Una era întrebarea, altul era răspunsul. Nu avea nicio treabă ce răspundea cu ce era întrebat. Nu e normal să stabilești tu, candidat la prezidențiale, ce jurnaliști să vină.

Eu am făcut o conferință deschisă cu toată presa. Întrebările au venit în rafală, au venit una după alta. Nu știu la câte întrebări a răspuns Klaus Iohannis, dar eu am răspuns la 251 de întrebări.”, a spus Viorica Dăncilă, conform TVR.