Premierul Viorica Dăncilă a spus, în discursul susținut la Bruxelles, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că România va organiza un eveniment care-și propune ”să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”, informează știrileprotv.

”Negaționalism” este un cuvânt care nu există în limba română. De asemenea, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor care a fost îndeplinit de Adolf Hitler. ”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.” – a spus, miercuri, premierul Viorica Dăncilă, aflată la Bruxelles. 

Premierul Viorica Dăncilă nu este la prima gafă de acest gen. Ea a făcut o nouă greşeală de exprimare, confundând cuvântul “predilecţii” cu “predicţii”.  În luna noiembrie a anului trecut, în timp ce prezenta datele INS şi despre situaţia economică a României care infirmă, “predilecţiile Opoziţiei”. O altă greșeală s-a consumat în prima ședință de Guvern din acest an, când Dăncilă a încurcat termenii, susținând că România “a devastat” în loc de “a devansat” state puternice precum Franța, Germania și Italia la capitolul exporturilor.