Ședința Comitetului Executiv al PSD (CEX), de ieri seara, a fost una tensionată. Premierul Vioroca Dăncilă, altă dată un personaj care mai degrabă asculta decât vorbea, a venit acum cu acuzații dure și cu teorii care trimit către același „stat paralel” invocat de Dragnea. Premierul dă dovadă de un cinism politic ce nu putea fi intuit în persoana neconflictuală care apare în declarațiile publice.

Adevărul a publicat câteva pasaje din discuțiile purtate în cadrul CEX. Dăncilă a venit cu acuzații dure avertizând că PSD poate fi oricând lovit de un nou val de genul celui provocat în jurul tragediei Colectiv și că ceilalți lideri ai partidului ar trebui să vorbească mai mult pe tema cazului de la Caracal.

„Viorica Dăncilă a venit la CEX şi a început să ne reproşeze că nu a fost sprijinită de patid, că a fost lăsată singură. «Am dormit două ore pe noapte de vineri încoace. Nimeni nu a sărit să apere Guvernul sau patidul. Se creează un val de emoţie exact ca la Colectiv, când am pierdut guvernarea. Urmează şi 10 august, când sunt anunţate iarăşi mari proteste». Asta ne-a spus“, susţin surse prezenţe la şedinţă pentru Adevărul.  Imediat, liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, i-a cerut premierului să spună cine sunt vinovaţii tragediei de la Caracal: „Poliţia, procurorul, Iohannis, cine? Să ştim şi noi ce să spuneam“, a intervenit Dan Nica, unul dintre susţinătorii premierului. Însă Viorica Dăncilă a refuzat să ofere detalii din raportul MAI, pe care îl va prezenta azi în CSAT.

Apoi a luat cuvântul liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, unul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea, care încearcă să se lipească de tabără Dăncilă. „Noi am fi ieşit public, dar aţi spus pe Facebook să nu politizăm subiectul“, a spus Arsene, iar Dăncilă i-a răspuns: „Politizarea era pentru Opoziţie, pentru Barna şi Iohannis. Nu am ştiut că sunteţi aşa disciplinaţi“.  Unul dintre liderii PSD din teritoriu a vorbit despre „un plan malefic, orchestrat de servicii“, care să ducă la căderea Guvernului Dăncilă înainte de alegerile prezidenţiale. „Premierul Viorica Dăncilă nu a susţinut teoria, dar nici nu a infirmat-o. A fost o aprobare tacită, ca să spun aşa. Oricum, CEX-ul de aseară a semnănat cu şedinţele de pe vremea lui Dragnea: victimizare şi teorii ale conspiraţiei“, susţin sursle citate.