Viorica Dăncilă a anunțat că cei de la PSD vor asigura cvorumul dar că nu vor vota moțiunea de cenzură. Ea a susținut că cine votează pentru, riscă să fie exclus de organizațiile din care face parte.

„Cei care i-au susținut nu i-au susținut pentru a se poziționa împotriva propriului guvern. Am spus că fiecare trebuie să-și asume modul în care votează la moțiune”, a punctat Dăncilă.

Ea a vorbit și despre Congresul din 29 iunie, explicând că au fost stabilite grupurile de lucru. Unul va fi pentru platforma de guvernare, unul pentru mesajul politic al PSD, unul pentru organizarea congresului –  s-a stabilit calendarul de activități – grupul de lucru pentru modificarea statutului.

Întrebată despre sondajele de opinie prezentate în ședința CEx în care PSD s-ar situa la 20%, Dăncilă a susținut că „cei care au spus acest lucru nu au înțeles foarte bine”.  „Am spus că s-ar putea să avem mai puțin de 23%, chiar și 20%, important este cum vom acționa în perioada următoare. Așteptăm să vedem unde s-a greșit. Vom face analize în fiecare organizație nu pentru a sancționa ci pentru a ne replia”, a comentat Viorica Dăncilă.

Ea a fost întrebată cum vede anunțul lui Șerban Nicoale de a candida la prezidențiale.  „Fiecare coleg care își exprimă dorința de a candida vor spune la CEX, vom face sondaje și cel mai bine plasat și va avea votul congresului va fi candidat. Dacă vrea și Liviu Pleșoianu, și el va fi introdus în sondajele de opinie. Vom avea prima dată un sondaj cu toți, apoi încă un sondaj cu cel mai bine clasați”, a spus Dăncilă.

Ea a susținut că, atunci când va candida, nu va merge cu o echipă. „Eu nu voi merge cu o echipă. Mi s-ar părea o abordare incorectă. Lista e deschisă. Sunt convinsă că cei care vor candida la funcții sunt oameni de valoare”, a mai spus premierul.

În ceea ce privește candidatul la prezidențiale ea a susținut ideea un congres separat, unde candidații să vină cu propria lor platformă. „Dacă am fi făcut acum și desemnarea candidatului la prezidențile, mesajele PSD erau mult diluate. Cred că acum trebuie să vorbim despre propgramul de guvernare și să ne alegem conducerea care să-și asume rezultatul alegerilor prezidențiale. La finalul lunii iulie ar fi oportun congresul pentru desemnarea candidatului la prezidențiale”, a conchis Dăncilă.