Un mail transmis de Viorica Dăncilă parlamentarilor europeni pe vremea când şi ea era europarlamentar scoate la iveală o nouă gafă a fostului premier. Mailul său poartă semnătura „Viorica Dăncilă, bucătarul delegaţiei social-democrate din România”.

Gafa vine de la scrierea greşită a cuvântului „şef” în engleză: „chef” (bucătar), în loc de „chief” (şef) – şeful delegaţiei eurodeputaţilor social-democraţi din România.

Mailul a fost publicat de Newsweek.ro, care a arătat că eurodeputatul Viorica Dăncilă a susţinut Ordinanţa de Urgenţă 13, care a stat la baza protestelor masive de la începutul anului 2017, când PSD abia preluase guvernarea.

Viorica Dăncilă recunoaşte că are probleme cu limba engleză, dar susţine totuşi că o cunoaşte, deşi refuză să vorbească în engleză. Ea a promis recent, în campania electorală, că peste o lună va susţine un discurs în limba engleză.

Seara confuntărilor cu ziariștii, organizate separat de cei doi candidați la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, a arătat mai degrabă o lipsă de interes major a românilor față de subiect.

Aproape două milioane de persoane(1.997.000) este audența medie pe minut, la nivel național, pe tronsonul 18.00-21.30, una modestă față de așteptările staffului liberal, care susținea că doar la dezbaterea lui Iohannis vor asista șapte milioane de români. Practic, mai puțin de un sfert dintre cei aflați la televizor în intervalul amintit la nivel național (8,79 de milioane de oameni) au fost captați de cele două evenimente electorale. La nivel urban, dezbaterea a adunat 1,2 milioane de telespectatori, însumați de la cele cinci stații de știri plus TVR, dintr-un total de 4,37 milioane de români aflați în fața ecranelor tv pe parcursul celor două ore și jumătate.