Ministrul Apărării a fost surprins într-o postură deloc onorantă, în weekend, la Bistrița. Gabriel Leș butona telefonul atunci când, prin fața sa, militarii întorși din Afganistan îi dădeau onorul, scrie bistrițeanul.ro. “Ne-au venit Șoimii acasă și ne-a venit și ministrul Apărării să-i salute. Doar că, neavând nici măcar armata făcută, ministrul Gabriel Leș nu poate înțelege și aprecia protocolul, onorul și importanța acestuia în rândul militarilor. Dacă ar fi știut, sigur n-ar fi stat cu ochii în telefon, că nu ne-a declarat nimeni război în timp ce Șoimii Carpaților și Batalionul din care fac parte îi dădeau onorul”, a spus sursa citată. 

Gabriel Leș a participat sâmbătă, la Bistrița, la ceremonia care a marcat întoarcerea din Afganistan a militarilor din Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”. 
Gabriel Leș se află la al doilea mandat de ministru al Apărării și nu a făcut serviciul militar.
Cei peste 400 de militari s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada august 2018 – februarie 2019 și au executat, în cooperare cu forţele de coaliţie internaţionale şi Forţele Naţionale Afgane de Securitate şi Apărare, misiuni specifice de menţinere a păcii, de reconstrucţie post-conflict, asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane şi au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali.Presa a scris în nenumarătate rânduri despre gafele de protocol făcute de Viorica Dăncilă. Una dintre ele s-a consumat în timpul unei vizite a premierului croat. Dăncilă voia să coboare de pe podium, dar a oprit-o premierul croat, întrucât se intonau imnurile oficiale. Altă dată, primul-ministru Viorica Dăncilă a avut probleme în ceea ce priveşte scaunul pe care să stea, aceasta alegând prima dată locul omologului spaniol.

(sursa foto Bistriteanul.ro)