Traian Băsescu a susținut la digi24 că o simpatizează pe Viorica Dăncilă. Cu toate că cei doi fac parte din partide politice adversare, fostul președinte are numai lucruri bune de spus la adresa acesteia.

Băsescu a mai spus și că fostul premier nu a știut în ce se bagă atunci când a intrat în politică și că a fost păcălită. Acesta a declarat  că pentru Dăncilă cariera de premier a fost ca o aventură la care nu a visat niciodată.

„Așa este, chiar o simpatizez. E o femeie simplă, care s-a văzut aruncată într-o aventură a vieții dânsei la care nu a visat niciodată și nici nu cred că a aspirat vreodată. Mie, uneori, mi-a fost milă de dânsa, deși am judecat-o că s-a băgat undeva unde nu știa ce se întâmplă. A fost într-o aventură extraordinară pentru domnia sa, în care a intrat fără voie, că a fost păcălită și împinsă acolo. A fost un soi de compasiune. Ca om, eu știu despre ea ca europarlamentar. A fost un om modest, cu bun simț” a mărturisit Traian Băsescu despre Viorica Dăncilă, la Digi24.