"Mi-au cerut (să fac denunţuri -n.r.), sigur că da. Inclusiv Popoviciu. Orice era binevenit. Mi-au spus asta când am intrat pe uşă şi m-am ridicat , am spus că plec, că nu accept şantajul şi nu accept astfel de propuneri. Mi-au spus că orice e binevenit. Adică e un fel de competiţie care toarnă mai mult pe cine. Prevede legea că, dacă colaborezi în sensul ăsta, sunt unii care şi inventează, şi tot scapă mai ieftin", a declarat Dan Voiculescu, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri a ispăşit trei ani de închisoare, după ce a primit o condamnare de 10 ani în dosarul „ICA”.

Mogulul a declarat că DNA s-a folosit de familie pentru a-l trimite în judecată, pentru că atunci când nu au probe, ajung la astfel de metode: "Când nu mai găsesc nimic, DNA cauta rude, familii, prieteni…”

„Papici a returnat dosarul procurorului Popoviciu. N-am sa uit replica lui Papici pentru Popoviciu care a spus că fără Voiculescu, dosarul nu are sare și piper! Va dați seama ce mentalitate poate sa aibă acest procuror, care nu a ținut cont de dovezile din dosar…”, a spus Voiculescu.

Dan Voiculescu a fost eliberat condiţionat, în 18 iulie, şi a ieşit de la Spitalul Universitar, acolo unde fusese internat cu suspiciunea de ocluzie intestinală.

Prejudiciul estimat de instanţă în dosarul „ICA” a fost de 60 de milioane de euro. Fiscul a recuperat doar aproximativ 39 de milioane de lei, adică circa 15% din prejudiciul total de 266.171.892 de lei stabilit în dosarul ce vizează privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), conform informaţiilor furnizate de ANAF.