"Trebuie să avem televiziune digitală în România şi o vom avea. Este o obligaţie. Facem eforturi mari ca până la finele anului să avem programe de televiziune digitală în România pentru că va creşte gradul de accesibilitate al utilizatorului la programe de televiziune. Fiind un sistem prin eter, sistemul de televiziune digitală nu este dependent de penetrare ca la televiziunea prin cablu sau de costuri pentru a cumpăra antene de satelit. Sunt foarte multe zone unde accesul era scăzut, însă acest sistem va permite oricărui român să aibă acces la sisteme de televiziune", a spus Nica.

Această emisie se va face prin Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), staţiile operatorului de stat fiind în mare parte compatibile.

România şi-a luat iniţial angajamentul faţă de Uniunea Europeană (UE) să finalizeze tranziţia la televiziunea digitală până în anul 2012, după ce a depăşit primul termen fixat pentru sfârşitul anului 2009. Trecerea definitivă la televiziunea digitală va avea loc însă în România până la 1 ianuarie 2015, după ce autorităţile de la Bucureşti au obţinut o amânare de doi ani până când procesul digital de switchover va fi definitivat la nivel european.