Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Dan Negru a comentat scandalul de la Eurovision și totodată a vorbit despre situația real în care se află TVR.

Prezentatorul tv susține că nu își dă încă seama cum a reușit postul TVR să iasă din acest scandal, însă este conștient de faptul că toți colegii săi de acolo sunt ”conduși mereu de o șleahtă de politicieni”.

Totodată, el a comparat TVR cu România, adăugând că acolo există oameni ”admirabili”, care ajung să fie ”încurați de anumiți politicieni”, în timp ce ”privatul” e cu accelerația.

„Nu știu cum a ieșit TVR din scandalul Eurovision dar trebuie să spun că am colegi admirabili in TVR. Conduși însă mereu de o șleahtă de politicieni. TVR e ca țara: oameni admirabili încurcați de politicieni statul e cu frâna, privatul e cu accelerația”, susține Dan Negru.

Adevărul despre banii primiți de TVR

Acesta a prezentat sumele de bani pe care TVR le-a primit de la statul român, în comparație cu alte mari televiziuni care își împart audiențele, adăugând că la mijloc miza este cu totul alta, mai exact cele  7 hectare ”de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană”.

„Așa e și in televiziune:

76 miloane de euro a primit TVR de la stat anul trecut. Poate vă ajută niște cifre: in România trei mari televiziuni își împart audiența: Pro, Kanal și Antena1 care au o cotă de piață cumulată de 58%. Pe cota de piață rămasă, aia de 42%, se bat celelalte 73 de televiziuni românești.

TVR e printre astea multe cu 1,2%. Nedrept pentru profesioniștii pe care-i cunosc acolo. Nu e vina lor! Cu banii dați pe Eurovison se puteau face formate smart și accesibile publicului larg ! „Jocul Cuvintelor”, „Romanii au Talent”, „Vocea României” sunt showuri care puteau să fie la TVR ( „Got Talent Portugal” e la TVP, „The Voice Italy” e la RAI)

Miza în afacerea TVR, șapte hectare de teren

Cu 76 de milioane euro buget se puteau face toate. Eu cred însă că miza politicului in afacerea TVR sunt cele 7 ha de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană. 7 ha!!!!”, a spus Dan Negru.

Prezentatorul tv susține că nu s-ar mira dacă într-o zi TVR-ul va ajunge să fi mutat într-un alt sediu mai mic, astfel încât cele șapte hectare din centrul Capitalei să fie eliberate.

„Cred ca într-o-o zi TVR va fi mutat într-alt sediu, mult mai mic, ocazie cu care se vor face restructurările așteptate și astea 7 ha din centrul capitalei vor fi libere… Miza televizunii publice in România e una imobiliară! Doar că atunci banii vor costa prea mult …”, a mai scris Dan Negru pe Facebook.