Lovitură grea pentru liderul USR. DNA a deschis dosar penal în cazul Dan Barna, dupa dezvăluirilor celor de la Rise Project. În primă fază, ancheta e deschisă în rem. E anchetată o posibilă fraudare a fondurilor europene. Și DNA Alba a investigat o parte din caz, dar a clasat investigația.

În centrul investigației este Dan Barna, dar deocamdată nu a fost pus sub învinuire de către procurori. Acesta este vizat de două dosare, unul deschis de DNA, unul de DLAF.

„Instituția noastră desfășoară o acțiune de control cu privire la proiectul „Punți comunitare”, cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba. De asemenea, Departamentul pentru lupta antifraudă efectuează verificări preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba și „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, al cărui beneficiar este Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL. În conformitate cu prevederile legale, Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea investigațiilor”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru lupta anti-fraudă.

„Nu am primit nimic. Dacă au început verificările, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a declarat Dan Barna, după ce s-a aflat că DNA a deschis dosar penal.