“Aseară l-am auzit pe gazetarul care se bucură de cea mai mare notorietate și credibilitate, Cristian Tudor Popescu, comentând mesajul Patriarhului Daniel”, îşi începe Dan Andronic editorialul din paginile evz.ro cu titlul “Nimic fără Dumnezeu! Pregătiți un mausoleu pentru Cristian Tudor Popescu”.

Ce i-a transmis Dan Andronic lui CTP

“Aseară l-am auzit pe gazetarul care se bucură de cea mai mare notorietate și credibilitate, Cristian Tudor Popescu, comentând mesajul Patriarhului Daniel:

„Eu sunt atent la declarații. Cea mai mare tristețe a preoților nu este că mor zilnic români din pricina acestui virus și că vor mai muri. Nu aceasta este cea mai mare tristețe a dlui Daniel și a BOR, ci că nu au credincioși la slujbă, adică nu au clienți. Păi tristețea asta o au și proprietarii de restaurante care poate dau acum după muște imaginare prin sala de mese, ca nu e nimeni pe acolo”, a afirmat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Nu e deloc atent. Ci doar ahitiat după senzațional – „Nu există Dumnezeu!”, după schimonoseală.

Citatul corect era acesta:

„În acest context, Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeași biserică, în același locaș de cult cu credincioșii. În acest sens, casele credincioșilor din parohii devin paraclise sau capele familiale care, prin rugăciune, țin legătura cu bisericile din parohii, mărturisind credința comună în Hristos cel răstignit și înviat”.

Mai ales că în mesajul Patriarhului Daniel se spune la final: „Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos cel răstignit și înviat să binecuvinteze pe toți medicii și pe toți cei care ajută pe cei bolnavi, dar și pe cei care lucrează pentru binele poporului român.”

Cristian Tudor Popescu a făcut o declarație nedreaptă și mincinoasă. Dar poate că nu trebuie să uităm că suntem în Săptămâna Patimilor și că Necuratul ne supune la multe încercări.

Oricum, așa cum am mai spus, nimeni nu trebuie judecat. Numai că ar trebui să fim pregătiți cu un mausoleum virtual, doar simbolic, pentru că în aceste zile ne gândim la Înviere, pentru a-i pune la loc de cinste pe urmașii lui Vladimir Ilici Ulianov, cunoscut sub numele de Lenin. La care să adăugăm deviza Casei Regale: Nihil sine Deo!

Fiecare cu locul lui în istorie!”, a scris Dan Andronic despre CTP în rândurile evz.ro.