Un contemporan a spus despre Caligula: „Nu a fost niciodată un servitor mai bun sau un stăpân mai rău (decât Caligula – nota Ev. Istoric)!”.

Se spune ca era frecvent molestat sexual de către împăratul Tiberius, care-l luase să-l crescă, dar și să-l aibă sub ochi, la curtea sa.

Zilnic, trebuia să-l servească plin de umilință pe Tiberius la proprietatea acestuia din insula Capri, unde un grup de băieti tineri îl distrau pe bătrânul împărat cu o varietate de plăceri sexuale, printre care mușcarea organelor genitale în timp ce acesta înota.

Caligula era nevoit să asiste la execuțiile și torturile comise de împăratul Tiberius, care îi vor influența copilaria, acesta dorind să-și depășească predecesorul dacă va ajunge împărat.

După ce a devenit împărat, Caligula a pretins că a plănuit să-l omoare pe Tiberius cu un pumnal, în scopul de a răzbuna pe mama și fratele său, omorâți de bătrânul tiran.

Cu toate acestea, după ce a ajuns în dormitorul lui Tiberius, nu l-a ucis, dar aruncând pumnalul pe podea.

Se presupune Tiberius știa de acest lucru, dar l-a iertat.

Suetonius susține că Caligula era deja crud și vicios înainte de a urca pe tron.

El scrie că, atunci când Tiberius l-a adus pe Caligula la Capri, scopul lui a fost de-ai permite lui Caligula să trăiască, pentru că el „… dovedeste ruinarea lui însuși către toți oamenii, și că el a fost crescut ca o viperă pentru poporul roman și un Phaeton pentru lume”.

În ultimii ani ai vieții sale, comportamentul lui Caligula a devenit atât de bizar încât mulți cred că suferea de nebunie.

Caligula avea doar 25 de ani când a devenit împăratul Romei. La început, a fost un împărat iubit și binevenit.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric