Succesorul modelului compact C-class va fi fabricat la Bremen, alături de alte două modele, a anunţat compania germană. 

Modernizarea va asigura viitorul fabricii din Bremen ca centru principal al producţiei modelului C-class, cel mai bine vândut, care este construit şi în fabricile din Africa de Sud, China şi SUA deţinute de Daimler. 

Luna trecută, Daimler a anunţat rezultate peste aşteptări pentru primele trei luni ale acestui an graţie lansării de noi modele şi vânzărilor record de automobile Mercedes-Benz. 

În perioada ianuarie-martie 2015, profitul net al Daimler a crescut cu 89% în ritm anual, până la 2,05 miliarde de euro, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 16%, până la 34,236 miliarde de euro. De asemenea, debutul comercializării noii versiuni a berlinei C Class a dus la creşterea cu 18% vânzărilor de automobile marca Mercedes-Benz în primul trimestru, până la cifra record de 459.708 unităţi. 

În 2013, Daimler a inaugurat, oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă. 

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

AGERPRES