Sonda va avea o adâncime finală de 3.300 de metri, iar Dafora utilizează pentru foraj o instalație de 350 de tone produsă și achiziționată în Germania. „Deși este o instalație de capacitate mare, mobilizarea acesteia s-a realizat într-un timp foarte scurt. Acest lucru precum și dotarea modernă a acestei instalații au fost menționate de către reprezentanții OMV Petrom și Hunt Oil în timpul recepției oficiale a instalației de foraj”, se arată în comunicatul companiei.
Cotația Dafora (simbol bursier DAFR) s-a depreciat puternic luna aceasta, mișcare în linie cu piața. De la 0,1 lei pe acțiune la începutul lui august cotația a coborât până la 0,068 lei, apoi a recuperat până la 0,08 lei pe acțiune. La această valoare, capitalizarea Dafora este de 77,9 milioane lei.
Compania cu activități de servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale a înregistrat, în primul semestru, o cifră de afaceri netă de 78,5 milioane lei și un profit net de 2,93 milioane lei. Dafora are datorii totale în valoare de 274,3 milioane lei, dintre care 116,6 milioane lei trebuie achitate în mai puțin de un an.