Dacian Cioloș a avut parte de un weekend deloc liniștit. Ceea ce se dorea a fi un congres pentru alegerea sa fără probleme, s-a dovedit a fi exact pe dos. Chiar în momentul în care delegații prezenți la Congresul partidului PLUS aveau misiunea de a-l alege pe fostul premier în funcția de președinte, s-a produs o defecțiune. Din cauza unor probleme tehnice, sistemul de vot a cedat și nu a putea fi operat. Organizatorii  au decis să ia o pauză pentru a încerca remedierea defecțiunilor. Acest sistem a căzut exact în momentul în care se alegea președintele partidului, singurul candidat fiind Dacian Cioloș. Totuși, Dacian Cioloș a apucat să-și rostească discursul și a spus că proiectul lui este România.

„Proiectul meu, pe care vi-l propun astăzi, nu este doar un partid sau nu este în primul rând un partid. (…) Proiectul meu este România şi ştiu ce avem de făcut – să mergem la europarlamentare şi să dăm primul test politic, să obţinem rezultate foarte bune, apoi să construim un proiect solid pentru alegerile prezidenţiale, să creştem o listă politică pentru adminstraţia publică locală şi să câştigăm alegerile locale, (…) să devenim prima forţă politică din România după alegerile parlamentare. Pentru asta e nevoie de fiecare dintre dumneavoastră, aici, în partid, să construim împreună o nouă elită politică, un proiect inovativ şi care să surprindă pe toată lumea, o organizaţie care să permită membrilor ei să înveţe şi să crească în politică, dar pentru ceilalţi, nu pentru sine, să înţeleagă ce datorează societăţii şi cum trebuie să lupte ca să o modeleze într-una mai bună”, a transmis Cioloş.

După ce problemele s-au remediat, Dacian Cioloş a fost ales, sâmbătă, preşedinte al PLUS, el întrunind 99,17 la sută din voturile delegaţilor.